Stobreč

Lille dalmatinsk bykvarter ved siden af Split

camping i Stobreč - Camping Stobreč Split

Stobreč er et bydistrikt til Splitpå gammelt græsk betegnet som Epidauros. Stobreč er beliggende på kysten til Adriaterhavet og er omringet af bevaret natur, herunder Mosor bjergkæde og Žrnovnica-floden.

Den traditionelle fiskerbys turisme dannes af et livligt Middelhav, nærhed af Split centrum (kun 7 km fra Splits historiske centrum og Diokletians Palads), samt kultur- og naturattraktioner i central Dalmatien.

Ikke langt væk fra Stobreč, i bykvartererne Žrnovnica og Podstrana, i bjergskråningerne til Perun-bakken, kan der findes samtlige smukke gå- og cykelstier. På disse stier kan man opleve mange myter og sagn, hvis tradition er bevaret af de lokale indbyggere.

bjergbestigning stier Podstrana, Žrnovnica...

Iblandt disse er et fremstående sagn om den romerske militærhærfører LuciusArtoriusCastus, som er tænkt til at være en inspiration til fortællingen om Kong Arthur (en Hollywood-film var lavet efter ham i 2004), og sagn om den gamle slaviske gud Perun, som var gud over torden og lyn, som regerede over de nærliggende bjergskråninger. Fra toppen af Perun (Perunsko (Sv. Jure/Sankt Jure, 441m)), VelikiPerun (443m) og Perunić (448m), kan man se en panoramisk udsigt over Centraldalmatiens øer Brač, Šolta og Hvar, byen Split samt bykvartererne Stobreč, Podstrana og Žrnovnica.

Inquiry is being processed!

Inquiry processing can take up to a minute. Please be patient!

Processing time:

Processed:

Gennemført!

Tak for indsendelse af din forespørgsel. Vores personale vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Fejl!

Der opstod en fejl under behandling af din forespørgsel!

Prøv venligst igen eller kontakt os direkte på camping.split@gmail.com.

Fejl!

Maksimal tid for anmodning overskredet.

Prøv venligst igen eller kontakt os direkte på camping.split@gmail.com.