Kroatien

Kroatien og camping i Kroatien

camping i Kroatien - Camping Stobreč Split

I øjeblikket er Kroatien iblandt topdestinationerne indenfor camping i Europa. På grund af landets geografiske position, uberørte natur, velbevarede strande og smukke bugte, skiller Kroatien sig ud som et idealt campingland.

Mange kroatiske grunde er på UNESCO’s World Heritage liste, og har det smukke og klare Adriaterhav med sand- og stenstrande. Camping i Kroatien er en speciel oplevelse, også på 1185 smukke øer og holme, som gør Kroatiens kyst til en af de mest indskårede kyster i Europa.

Den kroatiske republik (med et totalt areal på 56.594 km2) er beliggende i Sydøsteuropa, i Middelhavsområdet og den centraleuropæiske kultur-civilisation. Landet grænser op til Slovenien og Ungarn i nord, og Bosnien-Herzegovina, Serbien og Montenegro langs den østlige grænse. I syd deler Kroatien grænse med Italien i Adriaterhavet.

Selve landets position er ledsaget af forskellig natur af den indskårede kyst og et antal af øer i Adriaterhavets kyst; Istrien, Nordkroatiens kyst samt Dalmatien, skovrige bjerge Lika og bjegdistriktet (Gorski Kotar) og floderne samt bakkerne i Centralkroatiens pannoniske slette og Slavonien. Man kan finde et moderat fastlandsklima med middelhavskarakteristik i kystzonen (tørre og varme somre samt fugtige og milde vintre), middel middelhavsklima i indlandet (med mindre kolde vintre og milde somre), og bjergklima karakteriseret af et bjergrigt Kroatien.

Ifølge Census’ måling i 2011, er der 4,4 millioner indbyggere i Kroatien med en gennemsnitlig befolkningstæthed på 77,8 indbyggere per km2. Zagreb er hovedstaden (med omkring 800.000 indbyggere), og byen er også det kulturelle, videnskabelige, økonomiske og politiske centrum i landet.

Forskellighederne i området på en mindre overflade er der hvad gør landet særligt, berigende med et ekstremt velbevaret landskab og historisk kulturarv. Derfor er sloganer som "Landet med de tusind øer" og "Middelhavet som det før var" mere end berettiget.

Inquiry is being processed!

Inquiry processing can take up to a minute. Please be patient!

Processing time:

Processed:

Gennemført!

Tak for indsendelse af din forespørgsel. Vores personale vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Fejl!

Der opstod en fejl under behandling af din forespørgsel!

Prøv venligst igen eller kontakt os direkte på camping.split@gmail.com.

Fejl!

Maksimal tid for anmodning overskredet.

Prøv venligst igen eller kontakt os direkte på camping.split@gmail.com.