Dalmatien

Dalmatien og camping i Dalmatien

camping i Dalmatien - Camping Stobreč Split

Camping in Dalmatien byder på en uforglemmelig oplevelse. Bevaret natur, rig kultur og historisk arv samt traditionel gastronomi i Dalmatien vil fornøje enhver af vores gæster. Hvorfor vælge at campere i Dalmatien? Besøg Camping Stobreč Split og oplev på egen hånd Dalmatiens skønhed.

Som en del af den romerske provins, har Dalmatien været konstrueret i århundrede i symbiosen af Middelhavets kultur-civiliserede omgivelser. Karakteriseret af sten, oliven og vin repræsenterer denne sydlige kroatiske region (opdelt i Nord-, Central-, og Syddalmatien) en uundgåelig turistattraktion på den østlige Adriaterkyst. Centraldalmatiens region er beliggende indenfor Split-Dalmatien Amt, det største landområde i den kroatiske republik Kroatien (14.106,40 km2).

Det grænser op til Šibenik-Knin Amtet i vest og med Dubrovnik-Neretva Amt i øst. Nordgrænsen ligger ved siden af Bosnien og Herzegovina, hvorimod sydgrænsen følger grænsen med Kroatiens hav. Regionens centrum er Split (den næststørste by i Kroatien med 178.192 indbyggere), indeholdende talrige af events og særlig rig kulturarv. Et særligt vigtigt monument fra historisk tid er Diokletians Palads, som er fra slutningen af det tredje og begyndelsen af det fjerde århundrede efter Kristi fødsel.

Regionen er inddelt efter geografiske underenheder som er det maritime indland, kystzonen og øerne. Hele fastlandsområdet og øerne udgør tilsammen 4.523.64 km2 (8% af Kroatiens republik), hvorimod havet udgør 9.576.40 km2 (30,8% af det totale havområde i Kroatien). Kystområdet i Centraldalmatiener klippefremspringende og bevaret. Centraldalmatien er beliggende i den Adriatiske type af middelhavsklima, og er karakteriseret af varme somre samt milde og fugtige vintre. En gennemsnitstemperatur i årets koldeste måned varierer fra -3 grader til 18 grader, hvorimod en gennemsnitstemperatur i årets varmeste måned er over 22 grader. Byen Hvar, som er beliggende på øen med samme navn, har i gennemsnit det største antal af varme dage i Kroatien. Dets årlige gennemsnit af solrige dage er 2726 timer, og det højeste antal af solskinsdage var i 2003 med 3053 timer.

Indskåret kyst, bevaret naturlandskab, billedskønne landsbyer i den landlige oase, og den indfødte Dalmatinske gastronomi er bidragende til et særligt Middelhavsklima beriget med uvurderlig historisk kulturarv fra fortidshistorie indtil i dag. Særlige fremstående UNESCO-beskyttede monumenter er det historiske centrum af Trogir, forhistoriske græske rester i Stari Grad-området (Ager) på øen Hvar samt benævnte Diokletians Palads i Split.

Inquiry is being processed!

Inquiry processing can take up to a minute. Please be patient!

Processing time:

Processed:

Gennemført!

Tak for indsendelse af din forespørgsel. Vores personale vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Fejl!

Der opstod en fejl under behandling af din forespørgsel!

Prøv venligst igen eller kontakt os direkte på camping.split@gmail.com.

Fejl!

Maksimal tid for anmodning overskredet.

Prøv venligst igen eller kontakt os direkte på camping.split@gmail.com.